Ridicarea de constructii cu materiale de calitate

Din punct de vedere al unui constructor care isi respecta meseria si intelege ca respectarea calitatii atat pentru manopera pe care o presteaza, cat si din punct de vedere al tuturor elementelor de materiale constructii pe care le va include in proiectul comandat, aceste doua particularitati sunt mai presus decat orice. Calitatea lucrarii finalizate, durabilitatea sa din punct de vedere structural sunt tot atatea motive pentru care constructorii sunt interesati in a folosi mana de lucru calificata si materiale durabile, astfel incat renumele lor sa devina brand, iar clientii sa fie multumiti din toate punctele de vedere.

Ridicarea oricarei constructii se bazeaza in primul rand pe un proiect pe care arhitectul il va prezenta, iar mai apoi inginerul de structura il va aproba in sensul respectarii tuturor indicatiilor legate de seismicitatea zonei, a interesului de incadrare arhitecturala si a altor norme legate de disciplina in constructii. Baza oricarei lucrari de constructii este fundatia, care de regula este asigurata prin folosirea de elemente din otel beton, care vor fi primele gata sa preia intreaga structura si evident incarcarea ulterioara cu elemente de amenajari interioare a respectivei cladiri.

Cum costurile sunt un indicativ foarte atent monitorizat, atat de catre constructor cat mai ales de catre client, se va avea in vedere pentru aceasta parte a lucrarii, de punere a fundatiei, contractarea cantitatii necesare de ciment preturi la un nivel acceptabil, insa cu verificarea atenta a calitatii acestui agregat. Nu se poate pune in niciun caz in pericol siguranta cladirii, doar pentru a face economie.

Este stiut fapul ca pentru a asigura o fundatie permanent uscata, astfel incat betonul turnat peste armantura sa nu fie in contact cu factori de coroziune, trebuiesc folosite sisteme precise si eficiente de hidroizolatie, care isi vor pune amprenta in mod direct si pozitiv la mentinerea cat mai uscata a fundatiei. In acesta parte a ridicarii constructiei, elementele hidroizolante se vor configura in stricta concordanta cu tipul zonei in care se ridica edificiul si se vor lua masuri suplimentare atunci cand se cunoaste ca zona este frecvent expusa unor situatii climaterice extreme si preponderent constante in ceea ce priveste riscul la caderi masive de precipitatii de orice natura.

In aceiasi gama de interes legata de izolarea termica si fonica a cladirii se situeaza si utilizarea de vata bazaltica, care este un excelent material care va conserva energia cladirii prin izolare termica, fiind in acelasi timp un foarte bun izolator ignifug, putand astfel sa fie utilizata atat in constuctii civile cat si industriale. Se vor putea acoperi zone de plansee, pereti interiori si exteriori, acoperisuri de mansarde sau terase, toata acesta izolare contribuind in mod esential la ridicarea serioasa a capacitatii de blocare a transferului termic de energie al cladirii.

Cum este practic imposibil ca o cladire sa subziste fara instalatii de apa, caldura, sistem pentru conditionarea aerului, o serie de conducte de diferite tipuri si dimensiuni vor traversa in toate directiile structura cladirii, inca incepand cu subsolul acesteia. Si aceste elemente pentru utilitati vor trebui protejate cu cochilii caserate, acestea contribuind prin structura lor adaptata la dimensiunile standard ale conductelor la o acoperire aproape etansa a tevilor, astfel incat izolatia termica pentru pierderile de energie de orice tip va deveni neglijabila. In paralel se va putea folosi in spatiile dificil de accesat si o completare cu izolatie vata minerala, despre care se stie ca este usor de utilizat in scopul decuparii si inserarii in spatii inguste, avand proprietati de izolare foarte bune.

Dar cum orice lucru bine facut are mai intai un punct de plecare, atunci fiecare constructor se va ingriji sa detina in baza sa materiala cantitatile necesare de materiale constructii folosite in prima faza, cu alte cuvinte va cauta depozite care vand fier beton si ciment, pentru a putea incepe in scurta vreme lucrarile comandate de catre clienti. Si prin aceasta prevedere un constructor isi consolideaza renumele.

Inapoi la blog..