Reducerea pierderilor de energie cu materiale constructii dedicate

Una dintre cele mai dezbatute probleme actuale in cadrul ridicarii constructiilor de orice tip, in mod deosebit cele cu destinatie domestica, dar si pentru cele din aria productiei si a spatiilor pentru birouri ori servicii, este asigurarea prin folosirea de materiale constructii specifice a reducerii cat mai accentuate a pierderilor de caldura pe timp de iarna si a mentinerii unei ambiante interioare potrivite in timpul verilor caniculare.

Dezideratul este pana la urma mai mult decat justificat avand in vedere faptul ca cele mai multe dintre cladirile noi care se ridica folosesc din ce in ce mai multa structura din otel beton datorita inaltarii tot mai mari pe verticala pe care uneori spatiul restrans o solicita, dar si pentru economii in ceea ce priveste amprenta la sol a viitoarei cladiri. Indiferent de cat de inalta va fi structura finalizata se vor face eforturi pentru a obtine in mod special pentru ciment preturi cat mai bune, pentru ca este evident ca acest material este cel care va predomina in balanta finala a pretului total.

Solutii pentru cautarea firmelor sau chiar a producatorilor directi care vand fier beton de calitate si cu preturi competitive se pot gasi prin cautari atente cu ajutorul internetului, dar si prin recomandari primite de la alti constructori care au deja parteneriate cu aceste firme. Trecand dincolo de aceasta parte care tine strict de structura fizica a cladirii aflate in constructie, imbracarea ei, daca se poate spune asa, in sensul de acoperire cu hidorizolatie de calitate este urmatorul pas care trebuie pus la punct chiar inainte de inceperea lucrarilor. Incepand chiar de la cei cativa metri sub nivelul solului de unde porneste fundatia si pana la terasa cladirii, aceasta trebuie protejata riguros si mai ales trainic in ceea ce priveste impermeabilitatea la apa si umezeala in general.

O structura uscata, in sensul eliminarii infiltratiilor care uneori pot chiar balti la nivelul subsolului, reprezinta garantia ca nu se va permite niciun fel de stagnare a apei in apropierea peretilor de rezistenta, a coloanelor care sustin planseele si cladirea in sine. Avand acest aspect indeplinit, se va putea asigura fara niciun fel de problema ulterioara montarea de izolatii din vata bazaltica in toate perimetrele unde acest material se poate include din punct de vedere tehnologic ca agent izolator.

Obtinerea gradului ridicat de reducere al pierderilor energetice continua odata cu protejarea tuturor conductelor care transporta agent termic, apa calda si chiar agentul de racire al sistemului de climatizare. Toate aceste elemente de instalatii interioare care ofera cladirii un regim superior de functionalitate si un element important din punct de vedere al economiilor cu intretinerea, vor fi acoperite complet cu ajutorul unui sistem de cochilii caserate, care se vor putea achizitiona in toate marimile potrivite pentru conductele incluse in constructie. Acest material reprezinta varianta cea mai potrivita in special datorita constructiei sale suficient de rezistente din punct de vedere mecanic si desigur in mod special datoria gradului ridicat pe care il ofera pentru izolatia termica a traseelor amintite.

Pentru anumite spatii unde se impune izolarea termica a peretilor, atat interiori cat si a unor compartimentari interioare, in special a tavanelor de la mansarde, avand rezultate superioare in ceea ce priveste stoparea pierderilor sau acumularilor de caldura, se va putea utiliza un sistem de izolatie vata minerala. Materialul este perfect adaptabil si usor de prelucrat in spatii care detin o suprafata neregulata, fiind usor de taiat si postat in zone mai greu accesibile, asta datorita maleabilitatii sale complete.

Prin includerea tuturor acestor materiale constructii constructorul are sansa reala de a finaliza o constructie despre care se poate spune ca este cotata ca fiind perfect anvelopata din punct de vedere energetic in lupta cu pierderile inutile si mai ales costisitoare cu energia necesara functionarii acesteia.

Inapoi la blog..