Detalii esentiale despre Construirea unei Case


Daca v-ati luat angajamentul de a va construi o casa aveti nevoie de materiale de constructie dintre cel mai variate, de calitate superioara si trebuie sa fiti foarte bine organizati in intocmirea listei de cumparaturi, iar pe aceasta lista cea mai importanta achizitie este otel beton pentru fundatiile si stalpii de rezistenta ai casei. Avand in vedere regimul seismic in care construim, este extrem de important ca structura de rezistenta sa fie realizata in conditii optime si utilizand materiale adecvate, iar otelul este cel care preia cel mai bine miscarile seismice sau vibratiile de la nivelul structurii pentru ca toate celelalte elemente constructive precum peretii de zidarie, tamplariile si finisajele sa nu fie deteriorate.

Daca siguranta seismica a structurii la rosu este asigurata, urmatorul pas este sa fie trase instalatiile conform planului specializat. Traseul tevilor de apa calda trebuie protejat cu cochilii caserate pentru a elimina pierderile de caldura pana ce agentul de incalzire sa ajunga la radiatoare, sau pentru folosinta ca apa calda menajera. Alte functii pentru care pot si folosite sunt protejarea cailor de circulatie pentru aparate de climatizare, a recipientilor de apa calda din locuinta si la schimbatoarele de caldura. Avantajele acestor mijloace de protectie este ca sunt net superioare calitativ cochiliilor necaserate datorita foliei de aluminiu aplicata pe suprafata lor. Cochilia nu este numai un material ce previne pierderile de caldura, dar protejeaza toata tubulatura instalatiilor in fata inghetului permitand totusi difuzia aburilor.

In timpul lucrarilor la satierul casei este necesar sa fie asigurata intr-un fel securitatea sitului, dar nu trebuie sa fie instalata o imprejmuire definitiva pentru ca mai pot exista schimbari ale planurilor de constructie. Solutia in acest caz este utilizarea de plasa de gard care poate fi demonatata usor si reutilizata in alte lucrari, iar investitia pe care o solicita nu este deloc importanta, fiind printre cele mai necostisitoare materiale.

Daca toate aceste aspecte sunt rezolvate este randul finisajelor de protectie a casei. Pentru a va asigura ca toate conditiile in care ati investit vor fi mentinute, ca veti avea un mediu de viata sanatos si confortabil si ca veti economisi resurse trebuie sa investiti intr-o izolatie termica de calitate. Pierderile de caldura sunt printre cauzele principale ale costurilor exagerate pe care le platiti lunar pentru energie si este esential ca un calcul energetic de specialitate sa fie realizat pentru proiectarea in consecinta a alcatuirii fatadelor si asigurarea de izolare termica corespunzatoare.

Solutiile cele mai durabile si eficiente sunt cele minerale, nu materialele de tip polistiren sau poliuretan. Un producator vata minerala va poate fi de mare ajutor pentru ca va recomanda cele mai eficiente solutii pentru a nu pierde caldura. Vata minerala este mult mai practica decat polistirenul pentru ca e ignifuga si poate fi folosita sub absolut orice material pentru fatada, indiferent daca este vorba despre tencuieli sau placari metalice sau cu piatra naturala sau artificiala.

Asadar, desi termoizolatia casei incepe de la o buna izolatie termica tevi ea trebuie sa acopere toate elementele de constructie prin care se poate pierde caldura. Aceste zone sunt numite punti termice si nu numai ca vor absorbi caldura din incaperi, dar vor atrage formarea condensului si apoi dezvoltarea de mucegaiuri si ciuperci care in final distrug tencuielile si finisajele casei pe langa faptul ca pot crea alergeni, deci un mediu de viata nesanatos.

Pentru buna finisare a unei case este esential ca in procesul de proiectare si planificare sa fie luate in considerare toate aspectele utilizarii ulterioare pentru a decide, cunoscand toate avantajele si dezavantajele, asupra materialelor de constructie si a utiliza solutiile optime.

Inapoi la blog..