Importanta de a avea izolatia termica foarte buna

Odata cu venirea crizei financiara cuvantul economie si austeritate au inceput sa capete valoare. Inainte de anul 2007 cand boom-ul economic era aproape de apogeu in acelasi mod se prezentau si constructiile. Intregi cartiere de locuit apareau ca peste noapte, magazinul de materiale constructii din coltul strazii ce era remarcat si semnalizat cu o mare reclama „ vand fier beton „ inflorea pe zi ce trece si cand intrebai de pretul la otel beton sau ciment preturi cu usurinta observai cum se modifica rapid influentat fiind de cererile crescute de la o zi la alta.

Toate aceste lucruri s-au schimbat iar azi ne aflam in pragul in care ne gandim foarte atent atunci cand investim si urmarim un randament si un cost / eficienta intr-un raport apropiat astfel ca importanta izolarii corespunzatoare a locuintei noastre a devenit o necesitate.

Am observat mai in toate cartierele Bucurestiului cum blocurile primesc fonduri pentru izolatie termica si invelirea acestora in polistiren insa, pentru locuinta noastra putem gasi o solutie mult mai buna si putem opta pentru o izolatie vata minerala. Vata bazaltica are proprietatea de a facilita un transfer scazut de energie termica intre interior si exterior datorita coeficientului sau mic de conductivitate termica permitand astfel o reducere semnificativa cand vine vorba de costurile cu incalzirea locuintei.

Procedeul de montare al vatei minerale este la fel de simplu ca cel al polistirenului insa trebuie sa se ia in vedere a nu avea contact cu solul sau sa nu fie ingropata in pamant. In aceste cazuri se foloseste o cu totul alta hidroizolatie.

Izolatia termica corespunzatoare ne poate asigura in permanenta un confort de care sa beneficiem atat iarna cat si vara si sa avem parte si de avantajul unui consum redus atat la incalzire cat si la racirea spatiului locativ ce poate reprezenta o economie substantiala avand in vedere preturile la energie din ultima vreme si tendinta lor continua de a creste.

Un alt motiv este acela ca peretii si structura unei locuinte sunt, intr-un mod natural, expuse diverselor intemperii si conditii meteorologice astfel ca putem concluziona cu usurinta ca un sistem de termoizolatie bine pus participa activ la o crestere durabila a rezistentei locuintei si adaugand si faptul ca ofera o izolatie fonica, o detensionare a vibratiilor, o rezistenta la incendii si optimizeaza costurile ne este foarte clar de ce, in zilele noastre, trebuie foarte serios sa luam in calcul optiunea de a ne izola termic locuintele.

Inchei prin a va incuraja pe toti in a face acest pas si a porni inspre a va imbraca locuinta cu haine ce, pe termen lung, va vor aduce numai satisfactii. Este posibil ca sa scada si la jumate consumul cu incalzirea sau racirea spatiului locativ asa ca nu are rost sa stam pe ganduri cand vine vorba de acest aspect si indiferent de efortul financiar ce apare de inceput, putem sta foarte linistiti stiind ca il vom recupera cu varf si indesat pe viitor.

Inapoi la blog..