Economii si protectie avansata prin izolare termica

Ridicarea unei cladiri este una dintre cele mai importante manopere care se poate realiza in mod curent de catre firmele de constructii, iar materialul de baza cu cele mai bune calitati pentru sustinerea structurii este binecunoscutul otel beton. Acest material sta in mod excelent, la propriu, la baza celor mai solide cladiri care se pot ridica pe unul sau mai multe etaje, asigurand portanta intregii structuri. Proiectantii sunt cei care decid care va trebui sa fie grosimea barelor de otel beton care se vor include in fundatii, stalpi si grinzile de legatura dintre acestia, pentru a putea preda la cheie o stuctura perfect solida, care va putea fi incarcata cu restul de elemente si nu in ultimul rand care sa poata face fata oricaror provocari din punct de vedere seismic.

Daca din acest punct de vedere al soliditatii constructiei lucrurile sunt deja clare, exista inca suficient de multe obiective care trebuie indeplinite, si nu oricum, ci prin folosirea si punerea in opera de constructie a unor materiale de foarte buna calitate care sa concure in mod decisiv la eficientizarea si aducerea la un stadiu superior din punct de vedere economic al exploatarii pentru noua constructie. Vorbim aici despre modalitatile prin care diverse trasee de conducte trebuie sa fie protejate in fata actiunii factorilor de clima, chiar daca se considera ca acestea se afla in interiorul cladirii.

In mod deosebit traseele de conducte care faciliteaza aducerea apei calde menajere, sau a agentului termic pentru incalzirea radiatoarelor pe timp de iarna, sunt primele pentru care se va acorda o atentie speciala. Protectia lor la cel mai inalt nivel tehnic se va putea face acum cu ajutorul unor cochilii caserate, special concepute, de diferite diametre si cu diferite grade de izolatie termica proprie, astfel incat sa fie utilizabile perfect si eficient in scopul pentru care au fost produse.

Mai mult ca sigur ca nu mai este o noutate in ceea ce priveste cursa „inarmarii” pentru gradul de izolare termica. Aceasta necesitate este deja lansata, obiectivul oricarui constructor sau viitor detinator de spatii de locuit sau incinte pentru birouri, ori depozite fiind acela de a proteja inca de la inceput, cat mai profesionist, cladirea in scopul reducerii maxime a pierderilor care apar in mod inevitabil prin procesul de transfer termic intre spatiul interior si exteriorul acesteia. Ca viitor proprietar al unei cladiri de birouri sau locuinte personale, este cu adevarat necesar sa purtati o discutie amanuntita cu proiectantul pentru a sublinia si pune la punct in cel mai mic detaliu modul in care constructia va primi toata atentia in ceea ce priveste tipul de izolatie termica, atat pentru conductele prin care circula elementele de utilitati, cat si variantele de izolare termica pentru peretii acesteia.

Daca pentru izolatie termica tevi, ati inteles ca varianta de protejare cu cochilii caserate este un proces tehnic superior in acest domeniu, atunci pentru pereti oportunitatea pe care un producator vata minerala izolatoare ar putea sa o puna la dispozitie, este de luat in seama. Vata minerala este un material izolator extrem de eficient iar flexibilitatea si usurinta cu care va putea fi pus in opera pentru protectia peretilor este si ea foarte ridicata.

Abordarea precisa a modului in care se face aprovizionarea a unui santier de constructii este esentiala, pentru ca tipul, sortimentul si calitatea materialelor utilizate trebuie sa fie in totalitate de foarte buna calitate. Toate aceste materiale odata depozitate in santier trebuie perfect protejate, iar pentru acest lucru este foarte util ca intregul spatiu de lucru al santierului sa fie asigurat cu plasa de gard care va fi montata pe intregul perimetru, iar daca se considera necesar se va crea un spatiu suplimentar inchis cu acelasi tip de plasa de gard pentru asigurarea materialelor din santier.

Inapoi la blog..