Construirea responsabila cu materiale de calitate

Volumul de materiale necesare la construirea unei case noi este foarte mare si la fel este si varietatea produselor, incat este importanta o planificare foarte amanuntita, care trebuie sa porneasca de la structura de rezistenta, unde cel mai important este sa folositi beton si otel beton de calitate, potrivit pentru incarcarile structurale aferente constructiei. Otelul beton se livreaza sub forma de bare cu diametrul intre 8 si 25 de milimetri, cel mai uzual, si se ruleaza astfel incat sa fie usor de transportat si manevrat. Rolul lor in cadrul structurii de rezistenta este sa lucreze impreuna cu betonul pentru a prelua eforturile de intindere de la nivelul structurii, eforturi pe care betonul nu le poate suporta singur, fisurandu-se. Astfel de zone critice sunt partile inferioare ale grinzilor si planseelor si fetele stalpilor pe directia de actiune a undei sesimice. Cum locuim intr-o tara cu regim seismic si actiune seismica semnificative si pentru care trebuie acordata atentia cuvenita, este importanta proiectarea de rezistenta astfel incat cladirea sa isi pastreze integritatea si sa nu existe degradari.

Pentru izolarea instalatiilor, atat in subteran cat si pe traseele din interiorul casei, solutia consta in utilizarea de cochilii caserate. Ele sunt realizate din vata bazaltica si se folosesc la izolarea instalatiilor care transporta apa calda menajera, a instalatiilor de incalzire centrala sau a instalatiilor de apa fierbinte si a conductelor de aburi. De asemenea pot izola si instalatiile de aerisire si climatizare, recipientii de apa calda sau schimbatorii de caldura. Este usor de observat ca aceste cochilii vor anula orice pierderi de caldura, inutile de altfel, si astfel consumul va fi redus semnificativ, iar incalzirea si racirea casei se vor face cu eficienta maxima.

Odata pornita constructie, de orice tip ar fi aceasta, civila sau pentru utilitate publica, pentru imprejmuiri temporare pe santier sau pentru diverse lucrari de amenajare este necesara plasa de gard. Aceasta se vinde la metru, poate fi rulata pe un tambur sau in sectiuni individuale de diferite dimensiuni, ceea ce o face usor de manevrat si transportat. Ea se instaleaza usor si este deosebit de utila pentru imprejmuirea proprietatii si protejarea santierului pe timpul cat nu se lucreaza.

In conditiile climatice actuale si chiar influentata de schimbarile economice, o casa sustenabila, care sa consume cat mai putine resurse este solutia pentru o viata linistita si foarte confortabila. Cel mai mare impact asupra bilantului energetic al casei il are materialul de constructie cunoscut drept izolatie termica. Alegand un material performant pentru izolare termica, veti investi o singura data, dar veti economisi enorm intrucat casa va fi foarte bine protejata impotriva pierderilor de caldura si impotriva supra-incalzirii din exterior pe timp de iarna.

Un producator vata minerala va poate oferi solutii adaptate pentru casa dumneavoastra astfel incat sa faceti alegerea optima. Exista producatori care ofera consultanta specializata asupra intregii alcatuiri a anvelopantei astfel incat corelarea materialului din care sunt realizati peretii cu termoizolatia si finisajele de pe fata exterioara sa fie maxima si beneficiile pentru confortul exterior sa fie si ele optime. Vata minerala poate fi achizitionata sub forma de saltele din vata minerala, sub forma de placi rigide sau diverse alte produse preformate precum mansoane pentru tevi. Saltelele din vata minerala sunt utile pentru ca puteti achizitiona cantitati mari si datorita flexibilitatii ridicate a materialului le puteti utiliza si in alte scopuri decat pentru termoizolarea peretilor, de exemplu ca izolatie termica tevi. Ele sunt deosebit de utile pentru fonoizolare si pentru tratamente acustice sub pardoseli, de exemplu. Placile rigide sunt realizate special pentru montajul facil pe suprafete plane, fie ca ele sunt plansee, pereti sau pantele acoperisului.

Inapoi la blog..