Abordati profesionist sistemul de izolare termica a locuintei

Oricat de mult am crede ca vom putea realiza in regie proprie o izolatie termica superioara a locuintei pe care o detinem, suntem probabil departe de a putea pune in opera un sistem de termoizolare eficient si care sa nu creeze punti termice pe suprafetele zidurilor astfel protejate. Este stiut faptul ca exista o serie de manopere in domeniul constructiilor care daca nu sunt realizare exact dupa prescriptiile producatorilor de materiale, pot conduce foarte usor la rezultate de slaba calitate si nu in ultimul rand la pierderea unor sume importante de bani, irositi astfel intr-un proiect care nu aduce rezulatul dorit. Nu uitati ca daca aveti in constructie o casa noua, delimitarea santierului cu plasa de gard este obligatorie prin lege si va pune la adapost de eventuale patrunderi neautorizate care pot conduce usor la accidente nedorite.

Daca spre exemplu pentru partea de structura de rezistenta a constructiei ati fost de acord sa primiti intregul sprijin din partea proiectantului si a constructorului si nu ati intervenit personal in dimensionarea, sau mai mult chiar in pozarea in fundatie a barelor de otel beton, doar pentru simplul fapt ca nu aveti cunostintele si sculele necesare, atunci nici pentru partea de izolare termica nu este deloc indicat sa faceti aceste lucrari singuri.

Pentru izolatie termica eficienta o cladire trebuie sa detina materiale izolante nu numai partea care se refera la peretii sai, ci si zonele de interes in ceea ce privesc conductele care alimenteaza incinta cu diferite utilitati, cum ar fi apa calda menajera, instalatia de incalzire centrala si chiar partea de tubulatura a sistemului de aer conditionat. Toate aceste trasee de tevi si tuburi de derivatie sunt si ele expuse factorului nedorit de pierdere de energie calorica, astfel incat si cea mai mica risipa de energie produsa local, sau primita prin sistemul centralizat al zonei, poate incarca suficinet de mult facturile la utilitati, incat eficienta energetica a locuintei sa devina una foarte scazuta.

Pentru acest motiv suficient de serios, abordarea profesionista si in acest caz este solutia pe care trebuie sa o luati in considerare. Tevile cu potential ridicat de pierdere de energie se vor imbraca la propriu cu cochilii caserate, un element suficient de solid si foarte bun retinator al energiei calorice sau de aer rece care strabate conductele in cauza. In mod automat risipa se va reduce la zero pe toata distanta pe care aceste tubulaturi au fost in acest mod protejate, iar daca sursa de energie este chiar in incita locuintei, atunci veti beneficia in mod cert de un raport energetic excelent pentru casa dumneavoastra utilizand aceasta metoda de izolatie termica tevi.

Trecand de partea de izolare termica a conductelor, raman de rezolvat in mod evident cele mai expuse zone ale locatiei si anume, peretii. La ora actuala exista mai multe tipuri si modalitati de punere in opera a unor sisteme de termoizolare. Si de aceasta data insistam pe partea de abordare profesionista a unor astfel de lucrari de modernizare a locuintei sau oricarui alt spatiu cu destinatie diferita decat cea de locuit, pentru care se doreste in egala masura eficientizarea consumurilor si eliminarea pierderilor.

Varianta folosirii de vata minerala este sustinuta in mod special de usurinta cu care aceast material poate fi introdus intre peretii exteriori si partea interioara placata cu rigips. Contactand un producator vata minerala, puteti primi informatii si chiar consultanta pentru a alege cel mai potrivit mod de aplicare a acestui material in cadrul procesului de izolatie termica a cladirii. Dimensiunile si maleabilitatea pachetului de vata minerala aduce un avantaj major privind reducerea timpului de executie a lucrarii, fara a fi nevoie de folosirea altor materiale de constructie, precum mortarul, diblurile de fixare sau tencuieli pentru protejarea materialului de izolatie, aspect care in final contrubuie si el la o economie importanta pentru intreaga lucrare de renovare sau constuctie de la zero.

Inapoi la blog..