Includerea de materiale moderne in constructiile civile

Domeniul de utilizare a materialelor de constructie moderne a depasit de mult nivelul industrial, unde cel mai des erau folosite materiale speciale, lucru care era datorat specificului de productie si de protectie al caldirilor respective. La ora actuala se pot utiliza fara ingradire cochilii caserate si in constructiile civile, mai ales pentru faptul ca suntem intr-o permanenta cautare de solutii tehnice fiabile si de ce nu si ieftine, care sa poate reduce complet orice pierdere in ceea ce priveste consumul de energie in general.

Domeniul de aplicabilitate al acestui tip de material este diversificat in functie de necesitatea specifica fiecarei constructii si desigur a locatiei unde aceasta este ridicata. In mod deosebit va fi extrem de util acest material izolator pentru protejarea conductelor de apa calda si in general a tuturor instalatiilor de incalzire centrala care produc apa calda menajera sau aburi pentru diverse aplicatii ulterioare. Nu sunt de neglijat nici izolarile in ceea ce privesc traseele pentru circulatiea aerului conditionat, a recipientilor care inmagazineaza apa calda produsa si chiar a schimbatoarelor de caldura. Orice expunere la mediul exterior, chiar daca conductele respective se afla in subsolul casei, va creste in mod nejustificat consumul cu producerea elementului necesar unei locuiri decente si cu costuri minime de intretinere.

Productorul a inclus in structura acestor materiale de izolare straturi alternative de vata bazaltica (de sticla), iar suprafata lor exterioara este acoperita cu o folie din aluminiu care creaza o bariera solida intre mediul exterior si miezul prin care trece tubulatura care trebuie protejata.

Nu numai conductele sunt cele care pot avea pierderi in lungul traseului pe care il au in interiorul unei cladiri, peretii si in special zonele expuse direct la exterior sunt supuse permanent interactiunii cu mediul inconjurator, atat pe timp de vara si in mod evident iarna. Elementul esential de protectie va fi instalat de regula in interiorul casei, iar una dintre cele mai usor de pus in practica variante este folosirea de izolatie vata bazaltica, atat pentru peretii orizontali cat si pentru cei aflati in unghi, in special in zona superioara a casei.

Aceste placi izolatoare detin o suma de proprietati pe care producatorul le-a verificat si imbunatatit in decursul timpului. Astfel prin aplicarea lor, pe langa aspectul cert de izolare termica, vor aduce un plus in sensul izolatii fonice, dar poate ce este la fel de important ca si aplicatie lor principala pentru izolare termica, se vor constitui intr-un strat de protectie impotriva incendiilor atat in zona acoperisurilor drept izolatie mansarda, cat si atunci cand sunt pozitionate intre panourilor despartitoare ale camerelor.

Exista situatii in care necesarul de izolare trebuie suplimentat, iar folosirea la exterior a unui sistem de termoizolare format din placi de polistiren ar putea fi insuficient. Pentru izolatie fatade se va putea folosi in compensatie acest tip de material care are si calitati hidrofobe, fiind rezistent in acelasi timp si la actiunea daunatorilor.

Calitatile certe care au fost reunite prin producerea acestui tip de material izolator il recomanda pentru multiple aplicatii, inclusiv folosirea sa in mediile alcaline, produsul fiind stabil dimensional si permeabil la vapori. Un alt aspect pe care constructorii il apreciaza este legat de usurinta cu care se poate manipula si dimensiona prin taiere aceste placi de izolatie vata bazaltica, lucru care conteaza si aduce in mod cert reducerea timpilor de lucru pentru darea la cheie a cladirii aflate in constructie.

Inapoi la blog..